Classroom 2017

The Scarcity and Creativity Studio (SCS) spent 5 weeks in Eco Moyo building two classrooms.

 

To the back of each classroom the ‘light wall’, which is built of planed softwood, allows for ventilation and the controlled penetration of natural light. The roof trusses are built with softwood and covered with corrugated metal sheets. The roofs drain all rain water into two large  water tanks to the back.

 

Materials used were coral stone blocks rendered with  cement and local earth.

IMG_8609_edited.jpg
Class 6 F.jpg
Class 6 E.jpg
Class 6 G.jpg
Class 6 H.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7679.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_767a.jpg
IMG_8615.jpg
IMG_8616.jpg
Screen Shot 2018-02-08 at 13.24.05.png
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_767c.jpg
Class 6 A.jpg
Class 6 D.jpg
5.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_767f.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7659.jpg
Class 6 B.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_71e0.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7684.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_71d8.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_8131.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_815d.jpg