Classrooms 2016

The Scarcity and Creativity Studio (SCS) spent 5 weeks in Eco Moyo building two classrooms.

 

To the back of each classroom the ‘light wall’, which is built of planed softwood, allows for ventilation and the controlled penetration of natural light. The roof trusses are built with softwood and covered with corrugated metal sheets. The roofs drain all rain water into two large  water tanks to the back.

 

Materials used were coral stone blocks rendered with  cement and local earth.

fullsizeoutput_3cb9.jpeg

These classrooms were featured in ArchDaily, the world's most visited architecture website. Read the article below:

https://www.archdaily.com/871408/eco-moyo-education-centre-the-scarcity-and-creativity-studio

Screen Shot 2018-02-21 at 13.17.48.png
B.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7676.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_766f.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7675.jpg
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_7678.jpg
Screen Shot 2018-02-08 at 13.24.58.png
C.jpg
D.jpg
E.jpg
Screenshot 2019-04-14 at 15.15.31.png
Screenshot 2019-05-27 at 12.47.35.png